5 redenen om je woning te voorzien van gevelbekleding

0
56

Bij gevelbekleding wordt er eigenlijk een extra laag aan de buitengevel bevestigd. Deze laag kan bijvoorbeeld van hout of kunststof zijn, maar er zijn ook mogelijkheden met beplanting, zoals een klimophaag. Met hout kun je een schitterende houtlook creëren wat de woning een authentieke uitstraling geeft. Hout vergt echter wel wat onderhoud. Kunststof daarentegen heeft vrijwel geen onderhoud nodig en de kunststof gevelbekleding kan tevens die houtlook uitstraling hebben. Kunststof is dan ook erg populair als het gaat om het bekleden van de gevel. In dit artikel geven we je vijf redenen om je woning te voorzien van gevelbekleding, ongeacht het materiaal of de beplanting waar jij voor gaat.

Beschermende werking

De meest voorname reden voor het aanbrengen van gevelbekleding heeft te maken met de bescherming die de extra laag biedt. Gevels hebben het flink te verduren in ons land. Zowel regen als sneeuw kan zorgen voor vochtplekken en ook het UV-licht van de zon kan de gevel aantasten. Door op de buitenlaag een beschermende laag in de vorm van gevelbekleding aan te brengen, zorg je voor extra bescherming. De originele gevel komt niet in aanraking met vocht en impregneren is daardoor minder noodzakelijk.

Isolerende werking

Naast een beschermende werking, heeft gevelbekleding ook een isolerende functie. Het is dan ook een vorm van buitengevelisolatie. Het houdt warmte binnen de deuren tijdens koude dagen en zorgt voor een koel huis tijdens warme dagen doordat er minder warmte via de gevel naar binnen kan komen. Dankzij de isolerende werking kan er dus flink bespaard worden op energiekosten.

Minder onderhoud nodig

Doordat de bestaande gevel wordt bekleed, is er minder onderhoud nodig aan de originele gevel. De originele gevel wordt niet meer blootgesteld aan de verschillende weersomstandigheden en schadelijke stoffen, zoals uitlaatgassen. De gevel zal dus minder snel beschadigen en er is minder kans op aanslag. Gevelreiniging of impregneren is dan niet meer nodig. Uiteraard heeft de gevelbekleding wel wat onderhoud nodig. Zo ziet een houten gevel geschilderd te worden, moet de kunststof gevelbekleding zo nu en dan afgedaan worden met een doekje en sopje en dient een groene gevel een jaarlijks snoeibeurt te ondergaan. 

Eenvoudig te monteren

Over het algemeen is gevelbekleding eenvoudig aan te brengen. Zowel een houten gevel als een kunststof gevel wordt binnen aanzienlijk korte tijd gemonteerd door een vakman. Ook een groene gevel is niet moeilijk te creëren, al vergt dit wel wat meer tijd. Binnen enkele jaren heb jij een mooie groene gevel met schitterende natuurlijke uitstraling   

Fris nieuw aangezicht

De laatste en misschien voor jou wel de meest belangrijke reden voor het plaatsen van gevelbekleding betreft het aangezicht van de woning. Met gevelbekleding zorg je binnen relatief korte tijd en op een budgetvriendelijk manier voor een geheel nieuwe frisse uitstraling van je woning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here