Akoestische oplossingen toepassen

0
34

Lees hier over akoestische oplossingen toepassen. Problemen met de akoestiek is overduidelijk een uitvloeisel van de moderne decoratie en inrichting. Vroeger lag er op de grond tapijt, en hingen er voor de ramen overgordijnen, dit dempte het geluid. Tegenwoordig is de vloerbedekking hard, bijvoorbeeld het is in de vorm van laminaat, en hangen er voor de ramen lamellen. Dan ontstaat er een hinderlijke galm. Akoestische oplossingen toepassen kan, zonder terug te gaan in de tijd.

Je kan leren van kantoortuinen

Een galm in een ruimte is bijzonder hinderlijk. Hiervoor zijn gelukkig veel oplossingen, en één daarvan is het plafond aanpassen. Er zijn systeemplafonds bestaande uit plafondplaten, en als je kiest voor een verlaagd plafond, dan heb je gelijk een andere ruimte. Vaak kan zo’n plafond in één dag gerealiseerd worden, ‘s ochtends heb je een ruimte met lelijk of slecht licht en een hinderlijke galm, ‘s avonds doe je de inbouwspotjes aan en heb je een ruimte met de goede akoestiek. Het is niet uitzonderlijk dat er bij akoestische oplossingen toepassen, dat er dan eerst naar het plafond gekeken wordt, want een ander plafond doet wonderen. Soms is het plafond aanpassen onvoldoende. Het makkelijkste is dan om te spieken hoe problemen met de akoestiek in een kantoortuin zijn opgelost. De beste innovaties zijn in kantoortuinen gedaan, bedrijven die inventaris leveren aan kantoortuinen, adverteren graag met de vindingen. Die toeleveranciers zijn ver met akoestische oplossingen toepassen.

Geluid niet weerkaatsen, maar laten absorberen

Voor kantoortuinen is speciale wanddecoratie van zacht materiaal. Maar ook zijn er speciale scheidingswanden die geluid dempen i.p.v. weerkaatsen. In feite is hierdoor weer terug wat vroeger was, voor de ramen hing vitrage en net naast de ramen overgordijnen van velours, geluid werd erdoor gedempt. De nieuwe voorzieningen zijn enkel in een modern jasje gestoken. Het is logisch dat een slechte akoestiek ook kan voorkomen omdat een ruimte te leeg is. Dat betekent dat een ruimte inrichten al veel zal helpen. Misschien toch maar onder de salontafel een vloerkleed. Er zijn tal van stijlvolle kleden te koop die mooi op een harde vloer, zoals laminaat, staan. Wat extra planten in de vensterbank, en misschien nog wat decoratie aan de muur en op een kastje. Je verkrijgt dan een huiselijke en knusse ruimte zonder die hinderlijke galm. Akoestische oplossingen toepassen is in feite niet moeilijk, als je jezelf realiseert hoe geluid werkt. Geluid is een trilling in de lucht, en die trilling moet je vanwege de akoestiek dempen en niet laten weerkaatsen.

Designlife.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here