Alles over dakonderhoud

0
58

Het je schade aan het dak, of wil je juist schade voorkomen? Dan kan het zijn dat jij op zoek met naar dakonderhoud en alles wat daar bij komt kijken. 

Schade voorkomen met dakonderhoud 

Schade aan het dak en de dakgoten is oorzaak nummer 1 van daklekkages en vochtproblemen. Volgens deze dakdekker gids is het goed om ook voordat er schade ontstaan is het dak te onderhouden. Er zijn een aantal manieren waarop je dat kunt doen. 

Dakinspectie 

Wanneer je niet zeker weet of dakonderhoud nodig is, kun je er voor kiezen een dakinspectie uit te laten voeren. Dit houdt in dat een dakdekker of dakspecialist langs komt om jouw dak te inspecteren. Het hele dak wordt gecontroleerd op zowel schade, als mogelijke oorzaken van schade. Over het algemeen kost zo’n inspectie tussen de € 150,- tot € 250,-. Het is een effectieve manier om schade te voorkomen. 

Dakreiniging

Het reinigen van je dak is een andere manier waarop je schade kunt voorkomen. Bij een dak reiniging verwijder je namelijk overtollig mos, algen en andere begroeiing op het dak. Wanneer je veel begroeiing op het dak hebt kan het regenwater minder goed weglopen waardoor de kans op lekkages wordt vergroot. Hetzelfde geldt voor dakgoten. Ook deze moeten regelmatig schoongemaakt worden. Dak reiniging inclusief coating kost gemiddeld € 30,- tot € 45,- per m² en het schoonmaken van dakgoten zo’n € 5,- per meter. 

Beginnende schade herstellen 

Wanneer de dakspecialist schade heeft ontdekt op het dak tijdens de inspectie kan hij of zij dit vaak ter plekke maken. Maar ook wanneer je zelf schade hebt ontdekt is het goed om zo snel mogelijk aan de bel te trekken om te voorkomen dat het verergert. Een voorbeeld van een kleine herstelling is bijvoorbeeld het aanbrengen van een reparatiestrook op een plat dak of het vervangen van een losse dakpan. 

Ook kan de dakdekker preventief een reparatie uitvoeren. Dit houdt in dat een eventueel probleemgebied verbeterd wordt zodat je de schade voor kunt zijn. Denk hierbij aan het verstevigen van de dakconstructie of het vervangen van dakpannen die anders volgende winter kapot vriezen. 

Het vervangen van een dakpan kost ongeveer € 30,- per m².

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here