De top 3 manieren om uw dak energiezuiniger te maken

0
18
Energiezuing dak - Dakdekker Bloemendaal

Duurzame en energiezuinige praktijken zijn niet langer een modegril, maar worden een manier van leven – trends die permanent lijken te zijn. En daar zijn wij heel blij mee! Zo blij dat we de top drie strategieën om uw dak energie-efficiënter te maken met u willen delen.

Een energie-efficiënter dak is een win-win situatie voor zowel u als het milieu, omdat het ontworpen is om minder energie te verbruiken, wat resulteert in lagere kosten. Dit kan betekenen dat de warmte van uw huis beter wordt vastgehouden in de winter. Of dat het uw koele lucht in de zomer beschermt. Of, misschien, dat het werkt met in plaats van tegen de elementen.

Dus, zonder verder oponthoud, hier zijn de drie beste methodes om de energie-efficiëntie van uw dak te verbeteren. Onthoud dat als u hulp nodig heeft bij het maken van een aanzienlijke energiebesparing, wij er zijn om u te helpen!

1. Dak verven in een lichte kleur

Door de kleur van het dak te verlichten en een “koel” dak te kiezen, kunt u de temperatuur van uw dak op een warme dag aanzienlijk verlagen. Bedenk hoeveel gemakkelijker het zal zijn voor uw airconditioner als u dit doet!

Natuurlijk kunt u uw oude dak vervangen door een koelere tint zodra het versleten is, maar wat als u net een nieuw dak heeft? Stelt u het vervangen van het dak uit tot later (en betaalt u dan mogelijk 35% extra) en betaalt u tot dan de energiekosten extra? Niet noodzakelijk.

U kunt geld besparen door uw huidige dak in een lichtere kleur te verven en dan het verschil te zien.

2. Wanneer u vervangt, doe het dan  wel op de juiste manier

Overweeg een van de ongelooflijke energie-efficiënte alternatieven die beschikbaar zijn als u het “nieuwe dak” van uw huis nadert Het kan het energieverbruik (en dus de kosten) van uw gezin met meer dan 35 procent doen dalen. Dit betekent dat een energie-efficiënt dak zichzelf binnen een paar maanden terugbetaalt!

U kunt kiezen uit een reeks kleuren, nieuwe materialen, of zelfs het gebruik van een warmte-reflecterende stralingsbarrière om de warmte in uw huis te reflecteren in plaats van deze vast te houden in de winter.

3. Isoleer het dak van uw huis

Als uw dak de hoed van uw huis is, dan is wat eronder zit uw hoofd. Het dak, net als het menselijk lichaam, verliest een aanzienlijke hoeveelheid warmte via zijn oppervlak.

Als u deze techniek toepast, kan dit helpen energie en geld te besparen door uw dak te isoleren. Dit zal uw temperatuur constanter houden, waardoor u uw koelingskosten kunt verlagen en nog meer geld kunt besparen.

Houd rekening met uw klimaat alvorens te bepalen welke isolatiemethode u moet gebruiken, want er zijn verschillende alternatieven.

Weet u niet zeker welke optie het beste bij u past? – Vraag Dakdekker Bloemendaal of zij u kunnen helpen met het energiezuiniger maken van uw dak!

Hoe kunnen dakdekkers de energiezuinigheid van uw woning verbeteren? Bel de ervaren dakdekkers van Bloemendaal voor een gratis offerte. Volgens recente onderzoeken is airconditioning zelfs bij een juiste isolatie en lichtgekleurde daken of verweerde afwerkingen pas nodig als de temperatuur boven de 80 graden komt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here