De voor en nadelen van een epoxy vloer op een rijtje

0
207

Misschien ben jij wel bekend met de gietvloer, maar heb je van een epoxy vloer nog nooit gehoord. Epoxy is een variant op de gietvloer waarbij een epoxy hars laag wordt gebruikt om de vloer heel hard te maken. Ze kunnen worden gebruikt in verschillende ruimtes en kennen meer voordelen dan nadelen. Ben jij nieuwsgierig wat deze dan zijn? Na het lezen van dit artikel ben jij helemaal op de hoogte van de voor en nadelen van een epoxy vloer. 

Een epoxy vloer: wat is dat eigenlijk?

De epoxyvloer geeft de ruimte een strakke en moderne uitstraling. Een epoxyvloer bestaat zoals genoemd uit een aantal lagen epoxyhars die worden gegoten en daarna gehard worden. Een epoxyvloer is een naadloze, stevige gietvloer die op een bestaande vloer wordt aangebracht. Deze vloer bestaat uit verschillende lagen die worden toegevoegd aan de draagvloer. Het bovenste deel bestaat uit een beschermlaag tegen oliën en zuren maar ook slijtage en slippen. Om die reden zijn epoxyvloeren vaag terug te zien in de industrie, magazijnen, garages en winkels.

Voordelen van een epoxy vloer

Een gietvloer van epoxy biedt veel voordelen. Zo beschikt de vloer over een hard vloersysteem waardoor de vloer zwaar belastbaar is. Deze vloeren zijn gemaakt voor hoge mechanische belastbaarheid en bestand tegen chemicaliën. Daarnaast zijn epoxyvloeren ook verkrijgbaar in alle kleuren. Zo kun je de vloer afstemmen op de rest van het interieur. Epoxyvloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk. De vloeren zijn immers naadloos, vloeistofdicht en daardoor ook gemakkelijk te reinigen.Tot slot is een ander groot voordeel dat door de snelle verwerking van de vloer een minimale werkonderbreking is, waardoor iedereen weer snel aan het werk kan. 

Nadelen van een epoxy vloer

Naast dat een epoxy vloer veel voordelen heeft, kent het ook een aantal nadelen, en die willen we toch graag met je delen. Bij scheuren of oneffenheden in de ondervloer kunnen rimpelingen zichtbaar worden, dit gebeurt als de epoxyvloer de scheuren niet kan overbruggen. Dit komt doordat de gietvloer zich hecht aan de ondervloer. Het is dus van belang om de epoxyvloeren aan te brengen op een geëgaliseerde ondergrond. Ook kan een epoxyvloer zonder vloerverwarming koud aanvoelen en zorgen epoxyvloeren voor contactgeluid tijdens het lopen doordat het zo hard is. Kantoren kiezen dan ook vaak voor polyurethaanvloeren. Tot slot is de epoxyvloer gevoelig voor UV-straling, echter kan dit wel worden verbeterd door middel van een finishcoat. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here