Deurbeslag vervangen

0
23

Waarom zou je het deurbeslag willen vervangen? Nou dat is eigenlijk heel simpel. Oud deurbeslag kan beschadigen door het vele gebruik. Hierdoor sluit de deur niet meer zo goed. Daarnaast kan het ook zijn dat je jouw inrichting een andere uitstraling wilt geven. Als de deur verder nog perfect is, kun je goede en leuke accenten aanbrengen door alleen het deurbeslag te veranderen. Maar dit is nog niet makkelijk als dat je denkt. Lees daarom verder over alle ins- en outs van deurbeslag.

Wat is deurbeslag

Voordat je aan de slag kan met deurbeslag moet je wel het één en ander weten over deurbeslag. Voornamelijk wat het nu eigenlijk is. Deurbeslag zijn eigenlijk alle componenten die in en op een deur worden bevestigd. Dit is dus eigenlijk alles behalve de deur zelf. Denk dus aan de deurknop of klink, de scharnieren, het insteekslot en de dagschoot. De dagschoot is het driehoekige uitsteeksel dat in en uit gaat wanneer de de knop draait of de hendel naar beneden drukt.

Al deze dingen kunnen dus vervangen worden. En dit kun je helemaal zelf doen. Wees alleen wel goed voorbereid, want een foutje is nu eenmaal zo gemaakt.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Dus voordat je ook maar iets gaat vervangen, wees wel goed voorbereid. Gelukkig ga je niet al te veel gereedschap nodig hebben om het deurbeslag te vervangen. Met een schroevendraaier kom je al een heel eind. Tenminste zolang deze maar past op de schroeven in de deur. Mogelijk wil je nog een hamer hebben, voor wanneer een onderdeel toch net even wat vaster zit dan gedacht. Vaak wanneer er al een paar keer ergens overheen is geverfd willen onderdelen niet zo makkelijk loskomen.

Naast het juiste gereedschap ga je natuurlijk ook nieuw deurbeslag nodig hebben. Dit is vrijwel in iedere bouwmarkt wel verkrijgbaar en anders kun je het gemakkelijk online vinden. De keuze is echter enorm, zoals verschillende stijlen en kleuren. Bedenk daarom van te voren welke richting je uit wilt.

Wanneer je dit weet is het goed om de juiste maat te hebben. Deuren lijken vrijwel altijd dezelfde maat de hebben, maar het deurbeslag kan hier zeker in verschillen. Het is nodig om hier precies mee om te gaan je wilt namelijk voorkomen dat er speling is of de deur zo meteen niet meer past.

Nu je alles hebt is het alleen nog maar een kwestie van het oude deurbeslag eraf halen en het nieuwe erin. Voilà jouw nieuwe deurbeslag zit erin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here