Deze ontwerphoeken houden uw hoek scherp.

0
66

Gebruik meubels om van uw lege hoek een werkbare ruimte te maken, zoals een kantoorruimte aan huis. Haalt u het meeste uit de vierkante meters in uw huis? Wilt u een leeshoek, een thuiskantoor of gewoon een gezellige plek om te ontspannen, maar weet u niet hoe u het moet inpassen? Misschien heeft u al een ruimte waar u gebruik van kunt maken!

Hier is een hint: de meeste kamers hebben er vier. Dat klopt, het zijn uw hoeken! Het hoeven geen lege hoeken te zijn, je kunt ze mooier en bruikbaarder maken. Hier zijn enkele hoeken om te profiteren van die rechte hoeken, en geen van deze ideeën zijn vierkant. Een dressoir kan van je saaie hoek een mooie displayruimte maken.

Display Hoek

Maak een hoek van de markt op stijl door het creëren van een showplaats voor uw favoriete decor. Er kan een hoekcuriosekast zijn die net is gemaakt om die lege nis te vullen. Deze hoge, knappe vitrines nemen slechts enkele centimeters van de wandruimte in beslag en vele zijn voorzien van interne verlichting en gespiegelde ruggen. Ze zetten het meest positieve licht op uw speciale bezittingen.

Of gebruik een hoge, smalle boekenkast, in ladderstijl of een standaardmeubel met open zijkanten. Toon een paar van uw mooiste volumes afgewisseld met vazen, kamerplanten zijn andere versieringen.

Drijvende planken zijn een andere keuze. Ze kunnen driehoekig of L-vormig zijn. Voor een bijzonder creatief tintje kunt u “gebroken L’s” creëren met wisselende schaphoogtes tussen de ene wand en de andere.

Voor een meer minimalistische maar toch aantrekkelijke presentatie plaatst u een accenttafel in die hoek. Zet er een loper op en misschien een enkel stuk decoratie. Voeg daarboven muurkunst toe, van een goed gekozen plaatje of twee tot een complete galeriewandvertoning.

Mediahoek

Heb je altijd je vrienden in je hoekje. Of een andere favoriete tv-show, met een hoek-mediaconsole. U kunt overal in de kamer kijken vanaf de banken en stoelen, zelfs vanuit een hoekje aan de andere kant van de kamer. Ze worden geleverd met een assortiment planken en lades die ruimte bieden aan alles, van kabelboxen tot soundbars tot een collectie oude films. Ze zijn ook zeer geschikt voor het organiseren van uw audioapparatuur. Draden en snoeren blijven netjes uit het zicht achter de unit.

Kantoor of Hobbyhoek

U bent misschien niet bereid om een hele kamer over te geven aan kantoorwerk, maar een effectieve werkruimte kan om de hoek liggen met een hoekbureau. Een L-vormig bureau en credenza combinatie zijn perfect ontworpen om in zo’n ruimte te passen. Bouw afwisselend een complete werkruimte met een standaard bureau tegen de ene muur, een boekenkast of archiefkast op de andere en een klein tafeltje in de hoek ertussen.

Dit concept werkt ook voor een hobbyruimte voor uw scrapbooking, postzegelmakerij of ander ambachtelijk werk. Plaats uw werkbladen tegen één muur of vorm ze in een L om de hoek en berg uw benodigdheden op in rekken of manden eronder.

Leeshoek

Er is alleen een comfortabele accentstoel en een lamp nodig om van een ongebruikte hoek je favoriete plek in huis te maken. Voeg een bijzettafel of misschien zelfs een ladderkast toe om de ideale leesplek compleet te maken. De stoel kan eenvoudig of pluche zijn, van rieten in een slaapkamer of hol tot royale zitplaatsen waarin u zich kunt opkrullen. De stoel hoeft niet alleen maar te zitten. Kies een draaifauteuil of een van die efficiënte wandfauteuils die maar een paar centimeter achter de rug nodig hebben.

Als uw kamer een onregelmatige vorm heeft, zoek dan naar een manier om van die vreemde uitsparing een aanwinst te maken. Vind uw speciale nis in de vreemde nis van uw huis. En hier is een interessant idee: wat dacht u van het lezen van hoeken aan weerszijden van dezelfde muur, voor zijn en haar (of gastheer en -vrouw) leeshoeken. Kijk bij Meubella voor meer leuke ideeën.

Comfortabele Hoek

Dat leeshoekje hoeft niet alleen voor het lezen te zijn. De nadruk kan meer liggen op comfort dan op literatuur. Voor een opstelling die je wenkt om het je hoekje te verstoppen, kies je een grote, zachte stoel en voeg je een grote deken en een weelderig kussen toe. Het is gewoon de plek waar je de kat op schoot kan uitnodigen en er een kattenhoekje van kan maken (durven we het te zeggen?). Voeg een potplant of een potboom toe. Als je de ruimte hebt, kun je zelfs je hoekje om een liefdeseseseskindje inrichten. Laat je hoeken niet gewoon krimpen in de hoek. Vier ze! Maak ze opvallende onderdelen van je interieurmotief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here