Een huis verkopen en terughuren, kan dat?

0
12

Voor veel mensen zou het een uitkomst zijn als er een mogelijkheid is om hun huis te kunnen verkopen om het pand direct terug te huren. Een huis verkopen en terughuren is een constructie die ook in de praktijk zeker tot de mogelijkheden behoort. Er zijn organisaties die deze constructie aanbieden.

Waarom ervoor kiezen om een woning te verkopen om deze terug te huren?

Er zijn diverse situaties te benoemen wanneer je ervoor zou kunnen kiezen om een woning te verkopen om deze terug te huren. Het is een zeer interessante mogelijkheid als je een huis wilt laten bouwen en er niet genoeg geld beschikbaar is om deze plannen te financieren. Je hebt direct de beschikking over het bedrag dat “vast zat” in de woning. Daarnaast is dit een interessante constructie als je op zoek bent naar een nieuwe woning. Er is in dit geval géén afhankelijkheid van de verkoop van de huidige woning. Het financiële plaatje is helder en er is geen kans dat je voor dubbele hypotheeklasten staat.

Op welke manier kan een woning snel verkocht en direct daarna gehuurd worden?

Een organisatie als Directhuisverkopen.com biedt de “huis verkopen om deze direct terug te huren” constructie aan. Deze organisatie heeft hiervoor een eenvoudig maar zeer praktisch traject ontwikkeld. Als je hebt aangegeven dat je de woning snel verkocht wilt hebben om het pand direct zelf terug te huren, zal je binnen een korte tijd bezocht worden door een taxateur. Op basis van deze taxatie zal er een bod worden uitgebracht ter hoogte van 80 en 85% van de waarde van uw huis. Als je akkoord gaat met dit bot, zal de hypotheek bij de bank worden afgelost en het restbedrag (dus de overwaarde) op je bankrekening worden gestort.  Alle kosten die verder bij deze overeenkomst betaald moeten worden (zoals de courtage-, makelaars- en notariskosten), zijn voor rekening voor de aankopende partij. Op het moment dat de woning overdracht heeft plaatsgevonden, gaat de huurovereenkomst in.

Voordelen huis verkopen en terughuren

Een huis verkopen en terughuren lijkt een ongunstige overeenkomst maar het tegendeel is in veel gevallen waar. Deze constructie biedt veel voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat het vermogen dat in de stenen zit, wordt vrijgemaakt om op de gewenste manier te besteden. Daarnaast kan deze optie een interessante instructie zijn om een woning tegen een gunstige prijs te verkopen als er de verwachting is dat de betreffende woning in waarde gaat dalen. Tot slot zorgt deze constructie voor de benodigde rust en zekerheid waar veel verkopers van onroerend goed veel waarde aan hechten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here