Glaskit, elke voeg de baas!

0
81

Een goede kitrand langs het glas in een raam of deur is erg belangrijk. Deze kitrand moet zowel aan de binnenzijde als de buitenzijde aangebracht worden. Wanneer het kitten op het glas en hout niet goed gebeurd of niet goed hecht, heeft schilderen weinig zin. Dankzij de kitrand kan er namelijk geen vocht in het kozijn komen. Wist je dat de meeste vocht van binnen komt en houtrot veroorzaakt? Ga je de buitenkant van deuren met een raam en kozijnen schilderen, zorg dan dat ook de kitrand aan de binnenzijde van het glas goed is, over vervangen wordt. Gebruik voor het kitten van glas altijd glaskit.

Waarom glaskit?

Glaskit is zo samengesteld dat het perfect hecht op het glas en het hout zodat er vervolgens geen vocht meer kan binnendringen in het kozijn. Glaskit wordt om deze reden ontzettend veel gebruikt in de bouwbranche en uiteraard ook in de beglazingsbranche. Helaas is niet alle kit goed van kwaliteit dus wanneer je glaskit gaat kopen, kies dan voor een goed merk van hoge kwaliteit zodat de duurzaamheid van je kozijnen gewaarborgd is. Goede merken kit zijn onder andere Soudal, Zwaluw Den Braven, Connect, Hercuseal en Sika.

Hoogwaardige glaskitten en een snelle en makkelijke verwerking

Wanneer je kiest voor één van de hoogwaardige glaskitten zal ook de verwerking van het product prettiger en sneller verlopen. Het aanbrengen van een nieuwe kitrand is niet heel erg moeilijk. Verwijder eerst de oude rand en maak het oppervlak schoon. Neem de kitkoker in de hand en snijd het dopje eraf. Zorg dat het tuitje in een hoek van ongeveer 45 graden is afgesneden en draai deze op de kitkoker. Plaats de kitkoker in de kitspuit. Start in de hoek en breng met een soepele beweging onder lichte druk de kit in één lijn aan. Heb je geen vaste hand of ben je bang dat de kitrand te dik wordt? Plak dan de rand af met schilderstape en gebruik een natte vinger of doek om de kit licht uit te smeren.

Overschilderbaar of niet?

Niet alle glaskitten zijn overschilderbaar. Moet je nog schilderen dan is het verstandig om voor een overschilderbare kit te kiezen. De meeste hybride beglazingskitten zijn goed overschilderbaar. Dit wordt ook bij de omschrijving of op de kitkoker vermeld. Kijk ook direct of de kit die jij wilt kopen geschikt is voor de doeleinden waarvoor jij deze wilt gebruiken. Er zijn namelijk ook vele andere soorten kit te koop die niet allemaal voor het kitten van glas gebruikt kunnen worden.

Welke glaskit kopen?

Zoek jij een goede glaskit? Kies dan voor een universele beglazingskit. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de Zwaluw Hybriseal 2ps, de Soudal Glaskit TS en de Hercuseal All Paint Glazing 410. Deze glaskitten zijn bedoeld voor onder andere gelaagd, enkel-, isolatie-, inbraakwerend en zelfreinigend glas. Ook kunnen deze kitsoorten gebruikt worden voor het Afdichten van dilatatie- en aansluitvoegen en het afdichten van voegen rondom raam- en deurkozijnen.

Glaskit koop je bij KitXpert.nl! Komt u er niet helemaal uit of heeft u vragen of advies nodig over welke kit u nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons op!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here