Hoe kies je bijpassende deurgrepen?

0
59

Deurbeslag is belangrijk bij een deur om verschillende redenen. Allereerst kan een goed slot er natuurlijk voor zorgen dat een inbreker niet zomaar toegelaten wordt, maar er komt ook nog eens bij kijken dat deurbeslag de ideale toevoeging aan een interieur kan zijn. Zo kunnen deurgrepen de ideale toevoeging zijn om een interieur helemaal af te maken. In deze blog gaan we kijken wat bijpassende deurgrepen precies kunnen betekenen voor verschillende interieur stijlen.

Wat zijn deurgrepen?

Deurgrepen zijn anders dan de meeste manieren waarop een deur geopend wordt. Normaliter vindt je bij de meeste deuren een deurklink. Dit geldt natuurlijk vooral voor opdek deuren aangezien deze in het slot vallen. Bij een stompe deur is dat meestal niet het geval waardoor de deur wel dicht zit, maar niet met een slot. Dit is vooral een goede manier om binnendeuren dicht te laten vallen in verschillende interieur stijlen. Een deurgreep is dus ook bedoeld voor een deur die niet uit het slot wordt gehaald, maar een deur die gewoon open kan zonder klink. Een deurgreep kan in een hoop verschillende soorten interieurs thuis passen. Laten we een kijkje nemen welke grepen er precies in welke interieurs thuis kunnen passen.

Een deurgreep in een industrieel interieur

Een industrieel interieur kenmerkt zicht door het gebruik van ruwe materialen. Zo zie je bijvoorbeeld vaak beton, metaal en ruw hout gebruikt worden in een industrieel interieur. Een tafel gemaakt van beton of grof hout gemixt met poten van metaal is iets wat goed kan passen in een industrieel interieur. Een deurgreep die daar goed bij zou passen, is bijvoorbeeld een metalen deurgreep. Het ligt er natuurlijk ook aan welke deur er is, maar een grove houten deur zou bijvoorbeeld goed passen in dit interieur. Een metalen deurgreep past hier mooi op. Ook een metalen deur zou goed kunnen passen in een industrieel interieur en dan kom je ook gauw bij een metalen deurgreep terecht.

Een deurgreep in een klassiek interieur

Een klassiek interieur kenmerkt zich vaak door donkere soorten hout gemixt met klassieke elementen. Een deur die hier goed bij zou kunnen passen is een deur waar glas in verwerkt zit. Zo zie je bijvoorbeeld een houten deur met glas in lood of een witte houten deur. Hier kan heel goed een houten deurgreep op, maar ook een metalen deurgreep kan heel goed passen op zon klassieke deur.

Een deurgreep in een moderne stijl

Een moderne stijl kenmerkt zich vaak door gebruik van zwarte en witte tinten en een metalen zwarte deurgreep past heel mooi, maar ook een rechte houten deurgreep kan goed passen in een modern interieur. Je kunt dus eigenlijk alle kanten op met deurgrepen.

Bron: Weijntjes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here