Hoe worden lekkages gevonden?

0
81

Is het zo ver en heeft u een lekkage? In dit geval is het belangrijk dat u deze lekkage zo snel mogelijk opspoort en het oplost. Het beste om te doen is dan ook om een specialist in te huren om dit voor u te doen. Zo weet u zeker dat het ook goed wordt gedaan. Bent u benieuwd hoe een lekkage wordt gevonden? Lees dan verder en kom erachter!

Lekkage opsporen

Er worden verschillende technieken gebruikt bij het opsporen van lekkages. Lekdetectie specialisten hebben jarenlange kennis en ervaring om zo snel mogelijk een lekkage op te sporen. Het is belangrijk dat het opsporen van lekkages zo snel mogelijk wordt gedaan. Wist u dat uit een lekkage van 0,5 mm al 20 liter water per uur weg kan stromen? Een gevolg van niet op tijd een lekkage opsporen is waterschade maar ook roestvorming, schimmel of aantasting van de constructie.

Technieken voor het detecteren van lekkages

Verschillende opsporingstechnieken kunnen worden ingezet om een lekkage te vinden. Zo kunnen sommige oorzaken uitgesloten worden en kan er precies aan worden gegeven waar de lekkage zit.

  • Akoestisch

Met een geluidsmeting, luistert te specialist naar mogelijke afwijkende geluiden in leidingen. Deze methode werkt het beste bij hoofdleidingen, waterleidingen en verwarmingsbuizen. Daarnaast is het ook de meest gebruikte manier om een lekkage op te sporen.

  • Endoscopie

De endoscopie is een nuttige techniek omdat de specialist een camera gebruikt en een camera kan op plaatsen komen die normaal niet toegankelijk zijn zonder breekwerk te verrichten. Deze methode wordt vooral gebruikt voor het opsporen van vochtproblemen in spouwmuren, ondervloeren en onder douchebakken.

  • Thermografie

Bij deze methode wordt er gebruik gemaakt van een camera met infrarood om zo de waterlekkage in verwarmingsbuizen te vinden. Ook geldt dit voor warmteverlies en lekkages in platte geïsoleerde daken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here