Kies voor zekerheid door te kiezen voor een begrafenisverzekering

0
45

et is nooit fijn om er al over na te denken maar een uitvaartverzekering is iets om te overwegen om af te sluiten. Onverwacht kan iemand komen te overlijden en een uitvaart kost al snel tussen de 65.000 en 12.000 euro. Om te voorkomen dat nabestaanden dit bedrag moeten betalen voor een wenselijke uitvaart is het goed om een uitvaartverzekering te overwegen. Je bent gedekt tegen de kosten waarvoor jij verzekerd bent. Na het overlijden keert de begrafenisverzekering het bedrag ineens uit. Een uitvaartverzekering vergelijken zorgt ervoor dat je voor een zo laag mogelijke maandpremie kiest.

Vormen en soorten van de uitvaartverzekering

De meeste voorkomende uitvaartverzekeringen zijn de kapitaalverzekering, sommen en natura verzekering. De kapitaalverzekering keert een geldbedrag uit na overlijden dat voor de nabestaanden vrij besteedbaar is. De sommenverzekering vergoed begrafenis gerelateerde kosten. Deze kosten zijn dus alleen voor de uitvaart en niet vrij besteedbaar. Daarnaast is er nog een natura uitvaartverzekering waarbij geen geldsom wordt uitgekeerd maar de gehele begrafenis door de verzekeringsmaatschappij wordt geregeld. Ook een tweelevenpolis is mogelijk. Twee partners zijn hierbij verzekerd op dezelfde polis. Als een van de twee komt te overlijden wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd.

De verschillen tussen een overlijdensrisico en uitvaartverzekering

De begrafenisverzekering heeft het verschil dat deze uitkeert na overlijden. De verzekerde is zijn leven lang verzekerd voor de uitvaart. De overlijdensrisico verzekering heeft een bepaalde looptijd. Deze looptijd bepaald de verzekerde zelf. Komt de verzekerde voor de verzekering einddatum te overlijden? Dan keert de verzekeraar wel het hele bedrag uit maar indien dat erna gebeurd wordt niks uitgekeerd. Een uitvaart verzekering keert altijd uit na overlijden en heeft geen looptijd met bepaalde einddatum. Een overlijdensrisico verzekering is dan ook vooral voor mensen die op hoge leeftijd op terminaal ziek zijn. Zij lopen meer risico op overlijden dan de gemiddelde mens. De begrafenisverzekering voor alle leeftijden vanaf 18 jaar voor mensen die niet op korte termijn komen te overlijden.

Goedkoopste uitvaartverzekering

Wil je nog wat geld overhouden? Kies dan voor de goedkoopste uitvaartverzekering. Bij DELA kun je jouw uitvaart voor 8000 euro laten verzekeren voor een zeer lage premie van 8,40 per maand. Bij Yarden betaal je hier slechts 9,89 euro per maand voor en bij Monuta 10,74 per maand. Monuta keert in natura uit en verzorgd op vakkundige wijze de gehele uitvaart door een speciale uitvaart verzorger. Deze verzekeraars staan in de top 3 als het om goedkope uitvaartverzekeringen gaat. Daarnaast kun je een goede dekking en goede service verwachten. Rond de 10 euro per maand is prima te missen en zo betaal je in ieder geval niet teveel voor de uitvaartverzekering.

Voor- en nadelen

Voordeel is dat een uitvaart waar een hoog prijskaartje aan hangt goed is verzekerd. Een nadeel kan zijn is dat niet iedere verzekeraar keuze biedt en een standaard begrafenis vormgeeft. Uitbreidingskosten moeten vaak nog door de nabestaanden worden betaald. Ouderen komen tevens niet altijd in aanmerking voor een uitvaartverzekering omdat risico op overlijden op korter termijn hoger is. De drie beste tips bij het afsluiten van een verzekering voor de uitvaart: Check eerst goed de polisvoorwaarden om te weten waarvoor je bent verzekerd. Sluit deze al snel af, liefst al op jonge leeftijd. Zorg dat je niet teveel betaald en ga voor een goedkope uitvaartverzekering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here