Klussen die je aan professionals moet overlaten

0
66

Het liefst doe je natuurlijk alles zelf. Al is het alleen maar omdat je dan vaak goedkoper uit bent. Voor de volgende vier dingen kan je echter beter een professional inhuren.

Betegelen van de badkamer

Het betegelen van de badkamer is een klus die in eerste instantie heel makkelijk lijkt. Dat valt echter flink tegen als je er eenmaal mee bezig bent. De tegels dienen volledig op maat gesneden te worden. Je wil natuurlijk een mooi resultaat. Daarnaast heb je heel wat tools en gereedschap nodig, waaronder een tegelsnijplank, waterpas en tegeldrager. En dan hebben we het nog niet eens over de speciale lijm en waterdichte pasta. Alleen al de aanschaf van  deze waslijst aan materialen laat ons zeggen: gebruik Zoofy om een professional in te huren.

Lichtschakelaar repareren

Er kan van alles misgaan met de lichtschakelaar: van het licht tot de dimmer. Het repareren van een lichtschakelaar lijkt heel eenvoudig. Op YouTube vind je genoeg video’s waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de klus klaart. Dat betekent echter niet dat het een gemakkelijke klus is. Je moet alle spanning eraf halen en weten welke draden verantwoordelijk zijn voor het probleem. Een groot risico is dat je een flinke schok kan krijgen als je het niet veilig doet. Een elektricien inhuren kost weliswaar wat geld, maar in ieder geval niet je gezondheid.

Aanbouw

Een aanbouw is de ideale manier om meer ruimte in huis te creëren. Toch komt daar ontzettend veel bij kijken. Zo wil je natuurlijk dat het matcht met de buitenkant van je huis. Maar ook technisch gezien moet alles kloppen, van fundering tot aan de muur. Een aanbouw heeft in sommige gevallen ook een vergunning nodig. Dit is afhankelijk van waar de aanbouw komt en in welke gemeente je woont. Ook de logistiek van de materialen moet goed geregeld zijn. Kortom: hoe klein of groot de aanbouw ook is, je kan hier beter een specialist voor inhuren.

Verstopping

Een verstopping in de wc kan iedereen overkomen. Maar het verhelpen kan helaas niet iedereen. De kans is groot dat je met een creatieve oplossing de boel alleen maar verder beschadigd. Er wordt namelijk vaak een oplossing aangeraden van verschillende huis-tuin-en-keukenmiddeltjes. Hoewel dit een ideale manier lijkt, werkt dit niet altijd. Sterker nog: het kan het probleem alleen nog maar verergeren. Daarnaast kan het probleem ook komen door een verstopte afvoer onder de gootsteen in de keuken of badkamer. Je kan daarom het beste een loodgieter vragen om te helpen bij een sanitaire verstopping, om ergere problemen te voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here