Klussen in 2021

0
82

Een aantal jaar geleden ging het nog beter dan ooit te voren in de bouwsector. Overal werden nieuwe panden gebouwd en renovatiewerkzaamheden verricht. Toen kwam de economische crisis, waarbij ook de bouwsector een flinke klap kreeg te verduren. Bouwbedrijven gingen massaal failliet waardoor veel medewerkers zonder baan kwamen te zitten. Zij vonden werk bij een ander bouwbedrijf of gingen verder in een andere sector.
Na verloop van tijd krabbelde de bouwsector weer op. Er komen meer bouwopdrachten binnen en er is weer vraag naar medewerkers. Echter kiezen velen er voor om voor zichzelf te beginnen als ZZP’er omdat men nauwelijks nog vaste contracten geeft. Als ZZP’er kan men ingehuurd worden, maar verkeerd men zich nog steeds redelijk onzeker omdat personeel wordt ingehuurd per project. Ook komt het voor dat medewerkers een soort van gedwongen worden om ZZP’er te worden. Hierdoor worden bedrijven flexibeler en is de ZZP’er zelf verantwoordelijk voor alle premies die betaald moeten worden.

Onderscheid je van anderen

Tegenwoordig is het pompen of verzuipen. Wie zijn beste beentje niet voor zet, zal achterblijven en uiteindelijk ten onder gaan. Het realiseren van bouwwerken, zoals bijvoorbeeld een mooie keuken op maat alleen is niet meer genoeg. Vaak worden bouwbedrijven geselecteerd op ervaringen van naasten. Wanneer men erg te spreken is over een bouwvakker zal dit ook aangegeven worden bij vrienden en familie. Ditzelfde geldt natuurlijk wanneer iemand zijn werk niet goed deed. Hieruit blijkt dus dat men geen half werk meer kan opleveren. Dit komt mede door het veelvuldig gebruik van internet met in het bijzonder social media. Wanneer men een negatief bericht deelt op social media zal het al gauw door veel mensen gezien worden. Negatieve berichten blijven vaak ook beter hangen dan een positief bericht. Daarnaast zijn er steeds meer platformen te vinden waar reviews achtergelaten kunnen worden. Nu zal dit niet door iedereen geraadpleegd worden maar iedere gemiste klant is er natuurlijk een.

Inspelen op duurzaamheid

Ook duurzaamheid wordt door menig mens steeds belangrijker gevonden. Veel bedrijven verleggen hun focus al naar duurzaam ondernemen, maar op veel gebieden valt nog veel te halen. De overheid verplicht bedrijven om duurzaam te ondernemen en om te voldoen aan bijvoorbeeld de ISO 9001:2015. Zo ook in de bouwsector. Energiezuinigheid is hier onderdeel van. Vooral bij oudere woningen valt op dit gebied veel te behalen. Oudere huizen zijn in mindere mate geïsoleerd waardoor er vooral in de wintertijd meer energie verbruikt wordt. Om op energiezuinigheid in te spelen is het belangrijk dat de energievraag allereerst beperkt wordt. Isolerende ramen en deuren zijn hierbij vooral van belang. Daarnaast is het aan te raden om duurzame energiebronnen te installeren. Denk hierbij aan zonnepanelen maar ook duurzame ledlampen kunnen hier onderdeel van zijn. Wanneer men verstand heeft van verlichting kan men een lichtplan adviseren om de klant van optimaal advies te voorzien. Hierbij hoeft het niet alleen om binnen verlichting te gaan, buitenverlichting is voor velen een gevoel van veiligheid.

Om het inzicht in energieverbruik te verbeteren worden tegenwoordig steeds vaker slimme energiemeters geïnstalleerd. Met deze meters kan ingezien worden op welke tijden meer energie verbruikt wordt. Daarnaast kan er bij een blijvende verandering in verbruik geconstateerd worden of een bepaald apparaat veel verbruikt of er zich een lek bevind.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here