Prachtig wonen in Zutphen

0
12

Ben jij op zoek naar een mooie nieuwe woonplaats voor een nieuw avontuur? Dan raden wij het je aan om Zutphen eens te overwegen. Zutphen is namelijk op veel verschillende vlakken een interessante plek om te wonen. Welke dit zijn, dat vertellen we je graag hieronder op deze pagina.

Oud en nieuw gaat hier goed samen

Zutphen is een echte stad waar oud en een echte authentieke stad juist goed samengaat met moderniteit. De heeft namelijk nog veel authentieke en historische bezienswaardigheden wat het een heel bijzonder karakter geeft. Maar wanneer je in Zutphen bent dan zie je ook direct dat er juist veel zaken heel erg modern zijn. Deze combinatie geeft het juist een uniek karakter.

De huizenmarkt in en rondom Zutphen is voor veel mensen interessant

De huizenmarkt is er daarnaast ook zeer interessant. Het is niet meer overal zo in Nederland dat je voor een aanvaardbare prijs kunt wonen met voldoende ruimte. Wanneer je tenminste wilt kopen. Ook in Zutphen zijn de huizenprijzen flink gestegen, maar dat is in heel Nederland en vrijwel overal ter wereld de situatie. Vergeet daarbij namelijk niet dat de rentes ook een stuk lager zijn dan een aantal jaar terug. Wat men voor een koopwoning betaalt is namelijk niet alleen de prijs van een huis, maar ook het bedrag dat je voor de hypotheekrente betaalt. Deze staat nu historisch laag, maar dat is niet altijd zo het geval geweest.

Helemaal wanneer je voor de lange termijn voor een woning wilt gaan, dan is het slim om voor nieuwbouw Zutphen te gaan. Je geld zit dan namelijk ook nog in een waardevaste woning. Wanneer je de woning betaalt met een hypotheek met een zeer lage rente, en je ook de overdrachtsbelasting niet hoeft te betalen, dan zit je hoogstwaarschijnlijk voor de lange termijn financieel goed.

Een gezellige plek waar altijd wel wat is te doen

In Zutphen zelf is er altijd wel gezelligheid te vinden. Er zijn namelijk voldoende bars, cafes en restaurants, maar daarnaast worden er ook geregeld leuke evenementen georganiseerd. Ook zijn de mensen die er wonen ontzettend gezellig en voelen de meeste mensen die er net komen wonen zich er snel op hun gemak.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here