Tips voor de aanschaf van een motorheftafel.

0
78

Voor de wat handige motorrijder onder ons is een motorheftafel onmisbaar in de garage. Het zocht er voor dat je gemakkelijk, snel en veilig aan je motor kan werken. Je kan overal handig bij zonder je in hoeken en bochten te wringen. Maar welke heftafel is nu het meest ideaal voor jou garage, hieronder staan een paar tips:

Je hebt grofweg gezegd de keuze uit drie soorten motorheftafels, elektrisch, pneumatisch of hydraulisch.

Elektrisch, dit zijn in het algemeen de meest prijzige heftafels. Deze werken met een schaarmechanisme dat wordt aangedreven door een wormwiel. Het voordeel hiervan is dat hij heel geleidelijk en zonder schokken kan worden bedient. Ook is er geen aparte pomp voor de olie of lucht –druk nodig.

Pneumatisch, deze motorheftafels werken op lucht. Het principe is bijna hetzelfde als een elektrische of hydraulische motorheftafel. Alleen in plaats van een wormwiel wordt hier een cilinder gebruikt die op luchtdruk werkt. Het nadeel hiervan is dat zelf een aparte compressor zal moeten aanschaffen voor het gebruik van de tafel. Ben je toevallig al in het bezit van een compressor, dan is een pneumatische motorheftafel een goede keuze!

De hydraulische motorheftafel zie je het eigenlijk meest terug komen bij de hobby sleutelaar. Dit omdat deze tafel prijstechnisch zeer gunstig geprijsd is. Dit komt omdat deze tafel op oliedruk werk en meestal met een relatief, goedkope, voetpomp geleverd wordt waarmee je de tafel kan bedienen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here