Van huis kopen tot huis verbouwen

0
29

Het kopen van een huis is een hele uitdaging, het verbouwen van een woning is nog een veel grotere uitdaging. Van aannemers tot aan oplevering zijn wij erg betrokken geweest bij de verbouwing van ons huis. Voordat we begonnen aan dit avontuur hebben we samen besloten dat we het huis compleet zouden verbouwen om het beste resultaat te krijgen. Dat betekende dus dat we in alle kamers wel wat moesten verbouwen. Onze verbouwing begon bij een deel slopen en daarna met het opbouwen.

Eerst de koop afronden

Voordat we natuurlijk konden beginnen met het slopen en verbouwen van de woning, moest eerst de definitieve koop van de woning rond zijn. We hadden de meeste plannen al gemaakt terwijl we alleen het tijdelijke koopcontract nog maar hadden ondertekent maar daarover hebben we ons geen zorgen gemaakt. Zodra de koop officieel was vastgelegd bij de notaris, kun ons avontuur dan eindelijk beginnen.

Eerst slopen, dan opbouwen

We hebben een groot deel van de woning zelf weten te slopen. We hadden vooraf met een aannemer afspraken gemaakt over muren etc. welke we zelf konden slopen. We hebben ook de oude keuken compleet gesloopt en een deel van de keuken werd eerst uitgebouwd voor we een nieuwe keuken gingen plaatsen. Na een paar maanden begon onze woning steeds meer op een huis te lijken en kregen de kamers steeds meer de inrichting zoals wij dit vooraf hadden besproken. Op dat moment kreeg ik ontzettend veel zin om te gaan winkelen en de laatste spullen in het huis te gaan

Het uitzoeken van onze nieuwe keuken

Toen de grootste verbouwing gedaan was, konden we naar een keukenzaak in Enschede gaan om onze droomkeuken uit te zoeken! Een droomkeuken uitzoeken kan best lastig zijn, er zijn immers zoveel verschillende keuken stijlen. Vooraf had ik me al georiënteerd in moderne keukens, industriële keukens en in verschillende hoekkeukens. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor een hele mooie moderne keuken met kookeiland! Ik ben ontzettend blij met het resultaat en het was het wachten en het werk allemaal waard.

De afwerking

Inmiddels is ons huis zo goed als af. Er zijn nog een paar kleine afwerkingen die nog moeten gebeuren en ik kan nog even losgaan voor het shoppen van decoratie. Dankzij alle mensen die hebben meegeholpen en dankzij de goede service van de betrokken bedrijven, kunnen we nu eindelijk genieten in ons droomhuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here