Veilig op hoogte werken met een rolsteiger

0
62

Er zijn twee soorten steigers: de rolsteiger en kamersteiger. De rolsteiger is alleen voor buiten en de kamersteiger voor zowel binnen als buiten. Fabrikanten van deze steigers blijven innoveren en proberen steeds de veiligheid van het werken op een rol- en kamersteiger zo veilig mogelijk te maken. Dit is niet alleen met de steigers maar ook met losse steigermaterialen van Rolsteiger.net, want niet alleen het werken op hoogte brengt een risico met zich mee, maar ook het klimmen naar de werkhoogte is risicovol.

Bij een klim van 2 meter vindt men dat niet zo spannend, maar moet u zo’n 8 tot 10 meter klimmen om op het platform van uw rolsteiger te komen, dan vindt u dat wellicht een stuk spannender en is extra veiligheid zeker niet overbodig.

Veiligheidsmaatregelen 2018

In 2018 is het een en ander veranderd in de wetgeving rondom rolsteigers. Met deze regel, wil men bereiken dat het werken op steigers nu extra veilig wordt door middel van een voorloopleuning. Volgens de regelwetgeving moet deze leuning rondom de heuphoogte worden aangebracht.

Om aan de nieuwe wetgeving te voldoen heeft ASC speciale voorloopleuningen ontwikkeld. Deze worden standaard bij rolsteigers van ASC geleverd sinds 2018, maar zijn uiteraard ook los te bestellen, omdat het een verplichting is waaraan alle rolsteigers aan moeten voldoen. Bij een vrijstaande rolsteiger zijn twee voorloopleuningen nodig. Staat de rolsteiger met de lange zijde tegen de muur met minder dan 15 centimeter ertussen dan biedt één voorloopleuning voldoende veiligheid.

Rolsteiger veiligste keuze bij werken op hoogte

Wij weten niet of dit voor u vanzelfsprekend is, maar met een rolsteiger is de veiligste manier om op hoogte te werken. dit is een stuk veiliger dan werken met een ladder of klusjes trap. Daarbij is een trap of ladder niet altijd hoog genoeg en staat het ook niet zo stabiel als een rolsteiger. Kiest u een rolsteiger. Dan werkt u altijd op een stabiele en sterke ondergrond en tevens kunt u ook nog eens uw werkspullen kwijt op het rolsteiger platform.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here