Waar moet je aan denken bij het leggen van een laminaatvloer?

0
7

Laminaatvloeren zijn ongekend populair. Deze tijdloze vloeren behoren al jaren tot de populairste vloersoorten in ons land. Geen wonder, want ze bieden tal van voordelen. Een van de grootste voordelen van laminaat is toch wel dat het in de meeste gevallen gewoon zelf gelegd kan worden. Dit in tegenstelling tot veel andere vloeren. Door de vloer zelf te leggen, kun je dus eenvoudig wat extra geld besparen.

Wil jij een nieuwe laminaatvloer bij www.parketloods.nl kopen? En ben je van plan om deze zelf te leggen? Dan is een goede voorbereiding al het halve werk. Lees je daarom goed in en weet waar je rekening mee moet houden, zodat je de vloer straks als een absolute pro kunt leggen.

Zorg voor de juiste ondervloer

We zeiden het al: een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom is het eerst belangrijk om te kijken naar de omstandigheden waarin de vloer wordt gelegd. Hiermee bedoelen we ook het type ondervloer dat nu aanwezig is. Het is bij laminaat vooral van belang dat er sprake is van een strak oppervlak. Daarnaast draagt het bij aan de geluiddempende werking van de vloer. In sommige gevallen is het mogelijk om de bestaande ondervloer of zelfs de aanwezige vloer te gebruiken.

Als ondergrond zijn verschillende materialen geschikt. De meest gekozen materialen bij laminaat vloeren zijn spaanplaatconstructies, houten planken of een betonvloer. Zijn er veel oneffenheden onder de vloer aanwezig? Zorg er dan eerst voor dat je deze met planken egaliseert. Zo voorkom je dat het laminaat straks minder egaal wordt.

Zodra je de perfecte ondervloer hebt gekozen, is het tijd om met het laminaat aan de slag te gaan.

Geef de planken tijd om te wennen

Het is heel verleidelijk om bij aankomst van de vloer direct aan de slag te gaan. Waarschijnlijk heb je lang uitgekeken naar dit moment en kan je niet wachten om de handen uit de mouwen te steken. Toch is het goed om nog even pas op de plaats te houden. Meestal wordt namelijk aanbevolen om de planken eerst te laten acclimatiseren in de daartoe bestemde ruimte. Leg het laminaat dus alvast neer in de ruimte waar deze komt te liggen en laat de verpakking zitten. Zorg er altijd voor dat de planken languit op de vloer worden gelegd en laat ze zeker niet rechtop tegen de muur staan. Zo voorkom je dat de planken krom zullen trekken.

Door de planken vervolgens minimaal 48 uur de tijd te geven, zorg je ervoor dat ze in topconditie blijven en straks niet enorm zullen gaan werken door veranderende omstandigheden.

Haal de juiste materialen in huis en neem de instructies goed door

Bij de meeste laminaatvloeren worden tegenwoordig ook standaard leginstructies geleverd. Het is belangrijk om deze goed door te nemen en ook de benodigde materialen in huis te halen. Vraag eventueel ook eens rond in je omgeving wie al eens laminaat heeft gelegd en of deze jou wellicht een handje zou kunnen helpen tijdens het plaatsen. Vaak is het vooral een kwestie van ervaring opdoen. Hoe vaker je laminaat legt, hoe makkelijker het wordt.

Kom je er niet uit? Bekijk dan van tevoren alvast wat filmpjes online. Er is heel veel informatie online te vinden en vaak is het gemakkelijker als je hier wat beeld bij krijgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here