Waarom je bij een groot bouwproject een jurist goed kan gebruiken

0
27

De laatste 10 jaar is er veel gebeurd in de branche van de bouw. De huizenmarkt is na de financiële crisis weer flink op gang gekomen en er wordt dan ook door heel Nederland flink gebouwd om aan de tekorten te voldoen. Wanneer er grote bouwprojecten aan de gang zijn dan is het echter belangrijk om ervoor te zorgen dat er verschillende zaken goed zijn geregeld, waaronder het hebben van een goede jurist aan jouw zijde. Dat kan al snel met een bouwrechtjurist met VanderMaas-Verhoog.nl. Hieronder vertellen we waarom en geven we meer informatie.

Er zijn veel verschillende partijen bij betrokken

Bij een groot project zijn er al snel veel verschillende partijen betrokken. Alleen al bij de bouw kunnen er veel partijen betrokken zijn, maar daarnaast is er natuurlijk nog meer. Denk aan de verkoopmakelaars, kopende partijen, maar ook vergunningen en overheidsinstanties die erbij betrokken kunnen raken.

Al deze verschillende partijen hebben hun eigen interesses en kunnen ook met vingers gaan wijzen wanneer er iets niet zo verloopt, zoals het volgens hun zou moeten. Wanneer dat gebeurt, en er een vinger naar jou gewezen wordt, dan wil je natuurlijk zeker weten hoe alles er precies juridisch voor staat.

Onverwachte situaties

Een bouwproject heeft zeer kundige planning en uitvoering nodig. Er komt veel bij kijken en er kan al snel een onverwachte situatie ontstaan. Dat kan dus van alles zijn en de kans is klein dat je zelf alle rechtelijke details precies kent en weet wat de beste stappen zijn. Ook in zo’n situatie is het dus belangrijk om er zeker van te zijn en goed te worden geïnformeerd door een deskundige.

Het ontstaan van meerwerk

Veel projecten hebben gaandeweg ook vaak te maken met meerwerk. Dit kan zijn wanneer de koper graag nog wat extra zaken aan de bouw toe wil voegen. Hoe ga je daarmee om en moet jij hier de kosten voor dragen of liggen deze kosten bij de kopende partij? Of misschien juist bij een andere partij die betrokken is bij het bouwplan. Meerwerk kan al snel voor zulke situaties zorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here