Wat is een opdekdeur met glas?

0
59

Bij een woning wordt vaak gebruik gemaakt van twee verschillende deuren. Zo wordt er bijvoorbeeld voor de binnendeur een andere soort deur gebruikt dan voor de buitendeur. In deze tekst gaan we kijken naar de verschillende soorten deuren die zich in een woning kunnen bevinden en nemen we in het bijzonder ook een kijkje bij een opdekdeur en een opdekdeur die afgewerkt is met glas, omdat dit natuurlijk een ontzettend mooie manier is om bepaalde stijlen terug te laten komen in een woning.

Verschillende soorten deuren in een woning

De twee verschillende deuren die vaak gebruikt worden in een woning zijn de opdekdeur en de stompe deur. Hier zitten namelijk een aantal verschillen tussen. De belangrijkste is de manier waardoor ze in het deurgat en het slot vallen. Bij een opdekdeur is het namelijk zo dat de deur tegen het deurgat aanvalt. Hij valt niet helemaal weg in het gat, maar er blijft een gedeelte uitsteken. Wanneer je naar de deur kijkt, zie je dan ook dat hij een stukje uitsteekt en aan de andere kant juist een stukje naar buiten valt. Een stompe deur is daarentegen weer anders. De stompe deur valt precies in het gat en dat zie je bijvoorbeeld weer veel bij buitendeuren. Het is bij een buitendeur belangrijk dat hij goed afsluit om inbrekers buiten te houden, maar ook zodat er weinig isolatie nodig is. Beide deuren hebben dus zowel voor- als nadelen en kunnen beide gebruikt worden om een bepaalde stijl te creëren in huis.

Wat is een opdekdeur met glas?

Een opdekdeur met glas is dus een binnendeur waar glas in verwerkt zit. Dit kan op een hele hoop verschillende manieren gebruikt worden voor het interieur. Bijvoorbeeld bij een industrieel interieur is het zo dat glas en zwart staal en ideale combinatie is voor een mooie deur in de woning. Het zwarte en het glas voegen beiden iets toe aan het interieur waardoor je het helemaal kan afmaken. Toch kun je ook de klassieke kant op gaan wanneer je kiest voor een opdekdeur met glas. Zo is glas in lood bijvoorbeeld een hele goede manier om glas terug te laten komen in een woning met een klassieke inrichting. ALs laatste kan de opdekdeur ook gewoon een raam hebben om doorheen te kijken. Dat zijn dan weer deuren die eigenlijk in elke soort interieur kunnen thuishoren. Je kunt dus een hele hoop kanten op.

Tot slot

Mocht je op zoek zijn naar een manier om net wat meer van het interieur terug te laten komen dan kan dit via een opdekdeur met glas. Dat is een makkelijke en ideale manier om verschillende interieurs terug te laten komen.

Bron: Deurenweb

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here