Wat te doen als een huurder niet betaalt?

0
67

Het kan voorkomen dat een huurder niet betaald. Echter is het natuurlijk als verhuurder erg frustrerend. Dit betekend namelijk dat jij als verhuurder snel moet handelen om ook niet in financiële moeilijkheden te komen. In de meest erge gevallen kan het zelfs voorkomen dat het zes maanden duurt voor de huurder een uitzetting krijgt. Dit is natuurlijk niet wenselijk aangezien jij geld misloopt, maar wel de noodzakelijk onderhoudskosten en hypotheek kosten moet betalen. Er zijn een aantal stappen waar je rekening mee moet houden om hier zo snel mogelijk vanaf te zijn. Hieronder leggen wij een aantal stappen uit.

Wat kan de eigenaar doen als de huur niet wordt betaald?

Als jij als verhuurder erachter komt dat er een huurachterstand is, benader de huurder dan zo snel mogelijk. Vaak worden de bedragen als automatisch incasso van de rekening gehaald, maar als er niet genoeg saldo op staat zal dit niet gebeuren. Het kan zijn dat de huurder hier niet van op de hoogte is. Mocht het zo zijn dat de huurder momenteel over te weinig budget beschikt, dan kan je er voor kiezen om een betalingsregeling te treffen. Hierdoor kan jij jouw geld ontvangen en heeft de huurder een periode om aan het geld te komen. Een reminder sturen van dat het bedrag nog niet over gemaakt is, helpt ook bij de huurder. In sommige gevallen wordt dit namelijk maandelijks overgeboekt en is de huurder dit vergeten.

Een herinnering sturen

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle formaliteiten zijn vervuld bij het verzenden van de aanmaning als er een huurachterstand is. In de aanmaning hoort het openstaande bedrag, de bankgegevens en de uiterste datum te staan. Om te voorkomen dat de huurder kan zeggen dat hij of zij de brief niet ontvangen heeft, wordt de verhuurherinnering als aangetekend verzonden. De huurder heeft acht dagen na de uiterste betaaldatum. Indien dit niet het geval is kan je als huurder een advocaat en / of een incassobureau inschakelen. Als verhuurder heb je twee mogelijkheden. Als eerste kun je een vordering tot uitkering indienen bij de bevoegde rechtbank. Ten tweede kun je proberen om direct ontslag te krijgen van de rechtbank.

Hulp nodig bij het zetten van een huurder in Duitsland? Immonovia is het bedrijf waar je terecht kan voor alle informatie die je nodig hebt. Op deze website vind je alle nuttige informatie waar je rekening mee dient te houden en geven tips om deze goed en correct uit te voeren. De website geeft niet alleen informatie over uitzettingen. Maar ook over belasting, investeringen boekhoud vraagstukken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here