WOZ waarde Amsterdam, bezwaar maken

0
81

Als je een woningeigenaar in Amsterdam bent, dan stelt de gemeente Amsterdam de WOZ-waarde van je woning vast. Hiervan krijg je bericht per post. Op dat moment heb je nog zes weken de tijd om bezwaar in te dienen tegen de WOZ waarde Amsterdam van jouw woning. Veel mensen denken dat het niet lonend is om dit te doen, dat het te moeilijk is en niets oplevert. Het tegendeel is echter waar. Wanneer je op de juiste manier bezwaar WOZ waarde Amsterdam maakt kan het je vele euro’s op jaarbasis schelen. Aangezien de hypotheek van je woning meestal in zo’n 20 tot 30 jaar afbetaald moet worden, is het bedrag dat je kunt besparen door WOZ waarde bezwaar aan te tekenen enorm hoog.

Bezwaar WOZ waarde Amsterdam maken

Iedereen die een eigen woning in Amsterdam heeft en denkt dat zijn WOZ waarde te hoog geschat is, mag WOZ waarde bezwaar aantekenen. Natuurlijk moet je bij het bezwaar maken gegronde redenen opgeven om de WOZ waarde Amsterdam van jouw woning daadwerkelijk te verlagen. Het is mogelijk om het bezwaar zelf in te dienen maar er zijn ook instanties die je kosteloos willen helpen met deze klus. Zij weten precies welke redenen je kunt opgeven voor het WOZ waarde bezwaar maken en of het in jouw geval zin heeft om te doen. Ondanks veel Amsterdammers moeite hebben met de hoge WOZ waarde van hun woning, tekenen er maar weinig WOZ waarde Amsterdam bezwaar aan. In Amsterdam wordt door maar 2% van de woningeigenaren bezwaar aangetekend bij de gemeente, dit is daadwerkelijk een gemiste kans.

Bezwaar WOZ waarde laten maken

Twijfel je over de WOZ waarde Amsterdam voor jouw woning? Doe dan niet niks, vraag gewoon om hulp en laat bezwaar maken voor je. Een bezwaarschrift indienen via een instantie is gratis en zelfs als de aanvraag tot vermindering van de WOZ waarde wordt genegeerd door de gemeente, hoef je als particulier niets te betalen voor deze diensten.

Hoe werkt Bezwaar laten maken?

Om bezwaar WOZ waarde Amsterdam te laten maken voor jouw woning dien je de desbetreffende instantie die je hierbij gaat helpen te machtigen. Dit doe je door een formulier in te vullen en dit naar de instantie op te sturen inclusief de WOZ beschikking die je ontvangen hebt. Vervolgens wordt bij de gemeente het taxatierapport opgevraagd. De instantie noemt de met jou besproken argumenten waarop het WOZ waarde bezwaar gebaseerd is in het bezwaarschrift en dienen het in bij de gemeente. Zodra de uitslag binnen is wordt je op de hoogte gesteld. Niet tevreden met de uitspraak? Dan voert de instantie kosteloos een beroepsprocedure voor je.

WOZ waarde en belastingen

De WOZ waarde Amsterdam van je woning is bepalend voor diverse belastingen. Zo worden onder meer de inkomstenbelasting, de onroerend zaak belasting en de waterschapsbelasting erop gebaseerd. Een te hoge WOZ waarde Amsterdam veroorzaakt dus te hoge belastingen. Daarom kun je door het maken van bezwaar behoorlijk minder belasting gaan betalen.

Vind het lastig om zelf bezwaar te maken? Dan kunt u dit ook overlaten aan Bezwaarmaker.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here