Zelf een bouwbedrijf starten? Volg deze handige tips

0
80

Heb jij wat ervaring opgedaan in de bouw en is het nu tijd om je eigen bouwbedrijf te starten? Dan zul je nog verbaasd zijn hoeveel werk er komt kijken bij het starten van je eigen onderneming. Je zult alles vanaf het begin moeten opstarten en werkt in één keer niet meer zomaar in de bouw, maar bent ook ondernemer in de branche. In dit artikel geef ik je een paar handige tips voor als je wilt starten als ondernemer in de bouw.

Maak een plan

Wat voor bedrijf je ook van plan bent te starten, het begint altijd bij het schrijven van een ondernemersplan. Dit plan kan zo groot of klein zijn als je zelf wilt, maar het loont om hierin uitgebreid te zijn en alle kanten te belichten. Een ondernemingsplan bestaat uit wat je precies gaat doen, of er een markt voor is en hoe die markt er uit ziet, hoe je klanten wilt gaan werven, wie je concurrenten zijn en wat je financiële plaatje is. Wanneer je al deze vragen beantwoord hebt, dan kun je hier altijd op terug kijken.

Werf je eigen klanten

Wanneer je voor een bouwbedrijf werkt, dan heb je te maken met de klanten van dat bouwbedrijf. Begin je voor jezelf, dan kun je er niet maar zo vanuit gaan dat die klanten met je mee gaan. Het is daarom belangrijk om je eigen klanten te werven. Een goede manier om dit te doen is via mond-tot-mond reclame, omdat dit nog steeds de meest effectieve manier is van klantenwerving. Kijk of je via je vrienden of familie klanten kunt binnenhalen en werk je netwerk zo steeds meer uit.

Lease materialen en machines

Als je beginnend ondernemer bent in de bouwwereld, dan zul je nog niet meteen beschikken over alle benodigde materialen en machines. Hier zal dan in het begin ook één van de grootste investeringen liggen. Je hebt de spullen tenslotte nodig om je werkzaamheden uit te kunnen voeren. Maar je hoeft niet alles meteen te kopen, zo kun je ook machines huren of leasen. Hierdoor kun je het geld op dit moment aan andere zaken uitgeven en betaal je per maand een vast bedrag voor het gebruik van de machines. Leasen? Is dat niet alleen voor auto’s dan? Tegenwoordig kun je zoveel meer leasen dan alleen auto’s, denk maar eens aan het leasen van een heftruck of een mobiele kraan leasen.

Zorg voor een goede verzekering

Zeker in de bouw gaat het werk niet altijd zonder risico’s. Het is daarom belangrijk dat je zorgt dat jouw verzekering goed geregeld is. Niet alleen voor jou persoonlijk, maar ook voor je bedrijf. Denk hierbij aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering of aan een aansprakelijkheidsverzekering. Ben je van plan om mensen in dienst te nemen? Zorg dan dat ook je personeelsverzekeringen in orde zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here